MH, Maison les Hirondelles ligt in het hart van de Cotentin en is een luxe bed and breakfast, een gezellige maison d'amis in het dorpje Hemevez, aan de rivier de Merderet. MH ligt vlakbij Sainte Mere Eglise.

De Tweede Wereldoorlog is hier niet onopgemerkt gebleven. Elk jaar is er een officiële D-Day viering in het dorp. Het beroemde Sainte Mère Eglise en La Fière liggen vlakbij.

MH ligt in het hart van de Cotentin, in de regio La Manche van Normandië. Wat ons betreft een van de mooiste en meest gevarieerde streken van Frankrijk. Aan drie zijden schitterende kustlijnen voor eindeloze wandelingen en dagtrips. Het binnenland biedt talloze zaken om te bezoeken. Het is aan te raden uw verblijf goed voor te bereiden om optimaal van alles te kunnen genieten. De gastvrouw helpt tijdens het ontbijt graag mee om een leuk dagprogramma samen te stellen.

Het huis stamt uit 1731 en is een volledig gerenoveerde voormalige boerderij. Het is ingericht met een mix van Franse brocante, vintage en moderne meubels. En niet te vergeten een kleine verzameling van D-Day items.
Er zijn drie gastenkamers en drie badkamers op de eerste etage van het huis (bereikbaar middels een trap), een aan de voorzijde van het huis en twee aan de achterzijde. Alle kamers hebben grote ramen en veel daglicht. Op de begane grond bevinden zich de woonkeuken en de salons. Het ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs.

Ook is er een grote tuin met gemeubileerd terras aan de achterzijde van het huis waar u tevens heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van talloze planten, rozenstruiken, magnolia's, hortensia's, en een keur aan diverse bomen en struiken.

Huisdieren zijn helaas niet welkom.

Wat betreft de kids: jongeren vanaf 16 jaar zijn zij van harte welkom, maar wel altijd onder begeleiding van volwassenen. Voorts is MH helaas niet geschikt voor mindervalide mensen, vanwege de op- en afstapjes, trappen en hogere instap van de douches. 

Reserveren kan via de website van MH: www.bb-sainte-mere-eglise.com

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Eigen sanitair
  • Wasmachine
  • Extra lange bedden
  • Adults only
  • Ontbijt bij prijs inbegrepen

In 2007 zijn wij, een Nederlands stel en internetondernemers, in La Manche komen wonen. We waren al snel verliefd op het gebied. Het heeft voor ons alles te bieden: een aangenaam klimaat (milde winter en een fijne zomer), schitterende natuur, fantastisch eten, veel historie.
Kortom wij ervaren het leven hier zoals het bedoeld is. Geen stress, geen files, geen parkeermeters, tijd voor een praatje, en vooral veel tijd voor een goede maaltijd en een mooi glas wijn.

In 2017 besloten wij een ruimer huis aan te kopen om er vanaf 2019 tevens gasten te kunnen ontvangen. We willen met andere mensen kunnen delen waar wij dagelijks zo van kunnen genieten.

In deze bijzondere omgeving worden wij vrijwel dagelijks aan de bevrijding herinnerd.

Vragen op cultureel, culinair en historisch vlak beantwoorden wij graag.

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Boulevard Brown, de meest luxe kamer

  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte

Royale tweepersoonskamer met badkamer en suite, een zitje en een bureautje, tweezitsbank en ruime kledingkast. Met twee grote ramen. Verduisterende …

max. 2 personen

Expression Blue, de grootste kamer

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Zeer ruime tweepersoonskamer met aparte ruime badkamer, een zitje en een bureautje, tweezitsbank en ruime kledingkast. Met twee grote ramen …

max. 2 personen

Pencil Pink, de knusse kamer

  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte

Gezellige tweepersoonskamer met badkamer en suite. Met een groot raam met verduisterende gordijnen. Twee grote boxsprings (2 x 90/200) en …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 741 km

MH ligt aan het schitterende Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin. Misschien wel een van de mooiste en meest gevarieerde gebieden van Frankrijk! Op elk vlak vindt u hier telkens iets ander fraais: de natuur, de cultuur, de geschiedenis (van Vikingen, Kelten, Willem de Veroveraar tot D-Day).

Ook op culinair gebied kunt u hier uw hart op halen. De Normandische keuken staat zeer goed aangeschreven. Crème fraîche, cider, camembert, calvados, caramel, creustacés en coquillages, alle lekkernijen beginnen hier met een c!!

Vanaf MH rijdt u via een historische route in een kwartiertje naar Sainte Mère Eglise. En vandaar naar St. Marie du Mont en Utah Beach. In een kleine drie kwartier rijdt u naar Omaha Beach. MH lis ideaal gelegen om de D day sites te bezoeken.

De moerassen van de Marais en de rivier de Merderet zijn op loop- en fietsafstand. Een schitterend weiland op een heuvel met een unieke variëteit aan koeien ligt om de hoek van MH. Een paar minuten verder een weiland met tientallen paarden.

MH ligt op 5 minuten rijden van het levendige Valognes (le Versailles Normand) waar talloze winkeltjes, supermarkten en restaurants en musea zijn. Op vrijdag is hier de fantastische weekmarkt.

Zin in strand, oesters of mosselen? U kunt naar diverse locaties aan zee, allemaal binnen no time te bereiken. Wij adviseren u graag persoonlijk over de beste plekken. Het is handig om laarzen mee te brengen voor de stranden en de weilanden.

Wij liggen aan een leuke brocante route en voor de liefhebbers hebben wij veel tips!

Een ideaal fiets- en wandelgebied. Ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Erg geschikt gebied om met een old timer rond te rijden of te fietsen en wandelen. Vanwege de vele heggen in Normandië zijn hoge auto's (SUV's) hier ook erg in trek.

Wilt u graag naar de wereldberoemde Mont St. Michel? Ook dat is mogelijk als dagtrip vanaf MH. In een kleine 2 uur rijdt u er naar toe.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Bianca Haumann

Anne, de eigenaresse, is erg zorgzaam, zorgt voor een heerlijk ontbijt en weet heel erg veel over de streek. Wij hebben een fijne tijd gehad.

augustus 2023

10

Nynke

Heerlijke dagen gehad bij Anne! Wat is het toch mooi hier, van binnen en van buiten … Hele fraaie kamer, prachtig ingericht en van alle gemakken en comfort voorzien, kan niet beter. En een ontbijt om van te watertanden. Tel daarbij op Anne’s gastvrijheid, en je hebt een subliem verblijf!

januari 2023

10

Gust Broeckx

Rustig gelegen en toch overal dichtbij. Mooie en moderne accommodatie . Gevarieerd ontbijt. Veel goede tips over de omgeving. De gastvrouw is op en top professioneel en geeft je een thuisgevoel.

september 2019

10

Arrangementen, workshops en bijzonderheden